Vochtige kelder

Vul onderstaand formulier in
Ontvang gratis tot 4 offertes in uw mailbox
Vergelijk en bespaar op de kosten!

Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes van specialisten uit de regio die vakkundig uw vochtige kelder behandelen en bestrijden.

Als u een kelder heeft kent u vast het volgende probleem; vocht. Een vochtige kelder is niet alleen vies en ruikt muf, het is ook nog eens ongezond. Hoog tijd om er iets aan te laten doen. Maar welke mogelijkheden heeft u allemaal? Wij kunnen u in contact brengen met vakmensen die alles weten over vochtbestrijding in uw kelder.
offerte vochtige kelder behandelen

Een vochtige kelder, is dat nou zo erg?

Vocht is niet gezond. En zolang u de kelder niet gebruikt is dat geen probleem. Maar als u de kelder als leefruimte of opslag wilt gaan gebruiken is het zaak om snel van het vochtprobleem af te komen. Vocht in de kelder kan namelijk problemen opleveren. Zo heeft u de kans dat er schimmel ontstaat, en in extreme gevallen zelfs zwammen op de muur.

Is het nog erger? Dan zou er zelfs water op de vloer kunnen ontstaan. Maar behalve dat een vochtige kelder onhygiënisch is is het ook ongezond. Mensen met luchtwegproblemen of longaandoeningen zoals bijvoorbeeld astma zullen dit snel merken. Vochtige ruimtes kunnen zorgen voor hoofdpijn, benauwdheid en allergische reacties. Zelfs chronische verkoudheid en veel hoesten kan veroorzaakt worden door een teveel aan vocht in de ruimte.

Een vochtige kelder, hoe komt u er af?

Meerdere redenen dus, om ervoor te zorgen dat het vocht uit uw kelder verdwijnt. Zeker als u de ruimte wilt gebruiken als opslag voor voedsel, fitnessruimte of kantoor. Er zijn verschillende methodes om vocht te bestrijden. Maar welke methode voor uw kelder het meest geschikt is kunt u het best laten bepalen door een professional.

De verschillende mogelijkheden zijn:

 • Keldermuren injecteren

  Bij deze methode boort uw vakman kleine gaten in de muur en injecteert die met een waterdicht injectiemiddel. Op deze manier wordt er een waterkering gevormd. Deze methode werkt goed bij optrekkend vocht.

 • Ventilatie

  Door te ventileren wordt condensvocht afgevoerd en komt er frisse lucht binnen. Om goed te kunnen ventileren is het nodig ventilatieroosters aan te brengen, of een mechanisch ventilatiesysteem te installeren.

 • Drainage

  Bij het aanbrengen van een drainage wordt het overtollige vocht afgevoerd naar een reservoir. Dit kan via wanddrainage, vloerdrainage of randdrainage.

 • Kelderbekuiping

  Met een waterdichte pasta worden de muren en vloeren ingesmeerd. Dit kan alleen op een onbeschadigde ondergrond. Als de vloeren of muren beschadigd zijn dienen deze eerst herteld te worden.

Omdat elke methode zich leent voor een andere oorzaak van het vocht is het belangrijk om eerst te bepalen waar het vocht vandaan komt. Een vakman kan u hierbij helpen.

Offerte aanvragen om een vochtige kelder te behandelen!

Om te bepalen welke manier van aanpak bij uw kelder past is het goed een professionele vakman in de arm te nemen. Iemand die weet waar hij over praat en verstand van zaken heeft. Door het offerte aanvraagformulier in te vullen brengen wij u in contact met zo’n vakman. U ontvangt niet een, maar maximaal vier offertes van aannemers uit uw eigen regio. En dat alles is vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Wilt u het probleem van uw vochtige kelder aanpakken? Vul dan snel een offerte aanvraagformulier in en wij doen de rest voor u. Geheel vrijblijvend.