Houten vloer leggen

Vul onderstaand formulier in
Ontvang gratis tot 4 offertes in uw mailbox
Vergelijk en bespaar op de kosten!

Vul uw gegevens in en ontvang vrijblijvend offertes van specialisten uit de regio om vakkundig een houten vloer te leggen. Gratis en vrijblijvend!

U bent op zoek naar een nieuwe vloer voor in uw woning? Dan heeft u keuze uit heel veel verschillende mogelijkheden. Van tapijt tot laminaat, van pvc tot hout. Alles heeft zijn voor- en nadelen. Waarom zou u gaan voor hout? En door wie laat u een houten vloer leggen?
houten vloer leggen vakman vinden

Waarom een houten vloer leggen?

Op het gebied van vloeren valt er een hoop te kiezen. Tapijt, zowel hoog- als laagpolig. Laminaat in allerlei verschillende tinten. Een PVC vloer leggen is ook een optie. Maar toch ligt in heel veel Nederlandse woningen een houten vloer. Hout zorgt nu eenmaal voor een fijne sfeer, het geeft een huis karakter.

Wat een groot voordeel van een houten vloer leggen is dat deze vloer erg duurzaam is. Hout gaat lang mee en wordt niet vies, zoals bijvoorbeeld tapijt. Bovendien is het met houten vloeren vaak zo dat ze naarmate ze ouder worden alleen maar mooier worden. De vloer gaat meer leven en krijgt zo een nog karakteristieke uitstraling.

Wat kost een houten vloer leggen?

Voor het leggen van een houten vloer is geen standaard prijskaartje te vinden. Elk huis is anders, elke vloer is anders. Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen:

  • De leeftijd van uw woning

    Dit speelt een rol op verschillende manieren. Zo gaan bij een nieuwbouwwoning ‘het huis nog werken’ en dit kan consequenties hebben voor uw houten vloer. U wilt niet dat uw vloer ineens los van de muur, of juist helemaal krom komt te liggen. Maar ook bij een oude woning zijn er punten waar op gelet moet worden. Zo lopen in veel oude woningen de muren niet recht, wat kan zorgen voor extra pas- en meetwerk.

  • De keuze van het type vloer

    Ook op het gebied van houten vloeren heeft u veel keuzes. Bijvoorbeeld lamelparket, wat met een kliksysteem wordt bevestigd. Maar u kunt ook kiezen voor massief parket. Dit is duurder in het leggen, maar kwalitatief ook weer beter.

  • Soort ondervloer

    Ook de ondervloer kan bepalend zijn voor de prijs van een houten vloer leggen.

houten vloer leggen offerte aanvragen
Dit zijn maar een klein aantal punten waarop gelet moet worden met het uitkiezen van een houten vloer. Een vakman kan u helpen met het maken van de juiste keuze. Hij weet precies wat bij uw woning past en de beste oplossing is.

Houten vloer leggen, vraag offertes op!

Bij het leggen van een houten vloer is het dus belangrijk dat u de goede keuze maakt. Niet alleen welke kleur u mooi vindt, maar ook de materiaalsoort is afhankelijk van het type woning waarin u woont. Daarom is het erg belangrijk dat u zich laat adviseren door professionals. Vakmensen die weten waar ze het over hebben, weten waar ze op moeten letten. Zij helpen u met het kiezen van de perfecte vloer voor uw woning.

Maar waar vindt u de juiste mensen? Geen zorgen, dat doen wij voor u. Wij werken samen met gerenommeerde bedrijven uit uw eigen omgeving. Bedrijven die goed werk leveren en hun vak verstaan. Het enig wat u hoeft te doen is bovenstaand offerte aanvraagformulier in te vullen. Hiermee geeft u ons de benodigde informatie en ontvangt u maximaal vier offertes van vakmensen uit uw regio. Dit alles is volledig vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Wilt u een houten vloer leggen in uw woning? Laat dan door ons uitzoeken wat de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten zijn. Zo heeft u daar geen werk mee en weet u zeker dat we de beste vakmensen voor u vinden.